Végleges felvételi jegyzék

Faipari technikus 

Dekoratőr szak

Kedves Leendő Diákunk!

Iskolánkban kétféle szakgimnáziumi képzésre jelentkezhetsz.

Mindkét szakról bővebben olvashatsz a Képzéseink menüpontban.

Mindkét képzésünk 4+1 éves, a negyedik év végén érettségi vizsgával, az 5. év végén szakmai vizsgával zárul.
Ha szeretnél nálunk tanulni, felvételi vizsgát kell tenned.

Az írásbeli felvételi időpontja: 2019. január 19-e. Magyar nyelvből és matematikából kell 2 x 45 percben feladatlapot megoldanod. Ha nálunk szeretnél írásbelizni, megteheted, de bármely más középiskolában is megírhatod a felvételi vizsgát. Fontos, hogy a felvételi jelentkezési lapon megjelöld a mi iskolánkat is. Az írásbeli felvételi az egész országban azonos.

A szóbeli felvételi elbeszélgetés március 4-5-én és 11-én lesz iskolánkban. Ezen a vizsgán nem tantárgyi tudást várunk, hanem szeretnénk megismerni a terveidet, elképzeléseidet. Ezekről fogunk beszélgetni.

A felvételi pontszámaidat az írásbeli vizsga és a szóbeli elbeszélgetés eredménye alapján, illetve az általános iskolai 7-8.-os bizonyítványod alapján számoljuk ki.

Akár faipari technikusnak, akár dekoratőrnek jelentkezel orvosi alkalmassági vizsgálaton is részt kell venned. A vizsgálatot az iskola szervezi, időpontjáról értesítünk.

A dekoratőr szakra jelentkezőknek pályaalkalmassági vizsgát is szervezünk, melyen kreatív készségeidet, térlátásodat, rajzkészségedet szeretnénk megismerni. Erre a szóbeli vizsga napján kerül sor.

A részletes Felvételi tájékoztatót alább találod, minden fontos eseménnyel és határidővel!

Felvételi tájékoztató