A nyolcadik osztály

elvégzése után

háromféle technikumi

képzés közül válaszhatsz

 

0700 Okleveles faipari technikus

0701 Faipari technikus

0702 Dekoratőr

Tudj meg többet a felvételi követelményekről és jelentkezz a kozmába!

Felvételi 2023-24.

Mindhárom képzésünk 5 éves, a negyedik év végén előrehozott érettségi vizsgát tehetsz magyar nyelv és irodalomból, matematikából és történelemből, az 5. év végén idegen nyelvből és szakmai tantárgyból.

Ha szeretnél nálunk tanulni, felvételi vizsgát kell tenned.

Az írásbeli felvételi időpontja: 2024. 01. 20-a. Magyar nyelvből és matematikából kell 2 x 45 percben feladatlapot megoldanod.  Az írásbeli felvételi az egész országban azonos.

A szóbeli felvételi elbeszélgetés március 5-6-án és 14-én lesz iskolánkban. Ezen a vizsgán nem tantárgyi tudást várunk, hanem szeretnénk megismerni a terveidet, elképzeléseidet. Ezekről fogunk beszélgetni.

A felvételi pontszámaidat az írásbeli vizsga és a szóbeli elbeszélgetés eredménye alapján, illetve az általános iskolai 7. év végi és 8. félévi bizonyítványod alapján számoljuk ki.

Akár faipari technikusnak, akár dekoratőrnek jelentkezel orvosi alkalmassági vizsgálaton is részt kell venned. A vizsgálatot az iskola szervezi, időpontjáról értesítünk.

A dekoratőr szakra jelentkezőknek pályaalkalmassági vizsgát is szervezünk, melyen kreatív készségeidet, térlátásodat, rajzkészségedet szeretnénk megismerni. Erre a szóbeli vizsga napján kerül sor. A pályaalkalmassági vizsga része egy saját portfólió bemutatása is, melyek leírását a beiskolázási tájékoztatóban találod.