December 15-én, szombaton hajnalban 50 fáradt, de annál lelkesebb diákkal és kísérőikkel útnak indultunk, hogy meghódítsuk Bécset. A kirándulásunk célja az volt, hogy a megismerhessék Európa egyik méltán népszerű adventi vásárát, megismerkedjenek az osztrák fővárossal és annak szépségeivel. Az első utunk a Schönbrunni kastélyhoz vezetett, ahol a diákoknak két turnusban alkalmuk nyílt körbenézni a Habsburgok hajdani nyári rezidenciáján, majd a hangulatos hóesésben a kastélyparkban tehettek egy kellemes sétát és a kastély előtti vásárban kapható finomságokkal csillapíthatták éhségüket és szomjúságukat.

Ezután közösen átmentünk a Rathausplatzra, ahol a diákok a szabadidejük keretében megkóstolták a helyi finomságokat, és beszerezték maguknak és az otthon maradottaknak a különböző apró szuvenír tárgyakat és édességeket.

A nap folyamán mindenki sok-sok élménnyel lett gazdagabb, betekintést nyerhettek a helyi kultúrába, és nem utolsó sorban számukra idegen környezetben használhatták a nyelvtudásukat.

A diákok és szülők visszajelzése alapján is nagyon jól sikerült az út, és amennyiben alakalmunk nyílik rá, jövőre szeretnék ezt megismételni.