Az elmúlt évekhez hasonlóan, a Soproni Egyetem által, idén is megrendezésre került a bázisiskolák szakmai tanulmányi versenye, amin természetesen ebben az évben is részt vettünk. Iskolánk három kiváló tanulója Szeifert Levente, Varga Attila és Tóth Miklós képviselhette magát ezen a csapatversenyen.

Az első napon, lexikális tudásukról kellett számot adniuk – a versenyt támogató cégek képviselőinél tett – szóbeli feleletek formájában. A JAF Holz Ungarn Kft. szakemberei faanyag ismeretről, fafaj felismerésről kérdezték a versenyzőket, a Leitz Hungária Szerszám Kft. munkatársainál faipari szerszám ismereteikről számoltak be. Ragasztó anyagokkal kapcsolatos tudásukat a Szolvegy Kft. delegáltjai tették próbára. Épületasztalos ismereteiket is be kellett mutatniuk egy kissé gyakorlatiasabb feladat segítségével, melynek során egy adott falnyíláshoz megadott tulajdonságokkal rendelkező ablak vasalat elemeit kellett össze készíteni a Roto-Elzett Certa Kft.-nél. Végül, de nem utolsó sorban a Forest Hungary Kft. cégnél egy fiókszerelési gyakorlatot kellett teljesíteni.

A szóbeli feleletek után már az első nap neki is kezdhettek a gyakorlati feladat elkészítésének, ami megegyezett az előzetesen kiküldött feladattal. Már az első este nagy lendülettel és odafigyeléssel álltak neki a fiúk a munkának, ami szerencsére a második napra is kitartott. A gyakorlati feladat egy – a Soproni Egyetem Alkalmazott Művészeti Intézetének hallgatói által tervezett – pulpitus elkészítése volt. Rettentő nagy lendülettel, precizitással és figyelemmel készítették el a terméket és ennek köszönhetően szerezték meg a 3. helyezést, amit Makita kisgépekkel és egy oklevéllel díjaztak. Az elért eredmény a továbbtanulásban is segíti versenyzőinket, mivel a következő szeptemberi egyetemi jelentkezéskor +80 pontot jelent számukra. Örömmel, sikerekkel és rengeteg tapasztalattal gazdagodtak a fiúk és büszkék lehetnek magukra, a teljesítményükre és az elért helyezésükre. Én személy szerint nagyon büszke vagyok rájuk és nagy megtiszteltetés, hogy hozzájárulhattam egy kicsit a sikerükhöz.

Zalányi Bence