1. április 25-26.-rendezték meg a Szakma Sztár fesztivál keretein belül, a Junior Skills verseny döntőjét.

Óriási izgalommal várta a három versenyzőnk, hogy nekiinduljunk végre-valahára a versenynek. Végh Mónika, Siba Dénes, Hajdú Zsombor, a Kozma Lajos Faipari és Kreatív Technikum triumvirátusa, reggel 3/4 8 magasságában érkezett a helyszínre. A srácoknak jót tett az előző este elfogyasztott vacsora és a Házasság első látásra című agyzsibbasztó műsor nézése, mert viszonylag gyorsan ágyba kerültek.

Moncsit a lovagja hozta be időben, és nagyon jó hangulatban. A nagyon hideg csarnok semmi meleget nem ígért.

Kis ráhangolódas után a Szervezők megnyitották a versenyt, illetve kiosztották a feladatot. Nagy Dánielnek köszönhetően (akin azóta is wudu varázslatokat gyakorlunk titokban) egy nagyon nehéz, összetett feladatot kaptak az ifjak. Nekem a maradék hajamból is hullott pár csomó, ezt majd a  későbbiekben ecsetnek bedolgozzuk.

Tartottunk egy nagyon rövid megbeszélést, amit egy idegösszeroppanás, egy trahicardia és némi hiszti jellemzett.

Gyors felépülést követően a Nagytermi megnyitó után, megszólalt a várva várt sípszó. A 9 versenyző nekivágott a kétnapos,11 órás versenynek. Mi oktatók, egymást nyugtatva próbáltuk meg a normális idegállapotra visszahúzni egymást, illetve azon gondolkodtunk, hogy hogyan álljunk bosszút szegény Nagy Danin! laughing

Mindenki a megbeszéltek szerint dolgozott, tehát azt csinált amit akart.

Az első nap borzalmasan telt, hibát hibára halmoztunk. Volt anyagcsere,elba..rkácsolt alkatrész, ronda csapozás, hisztéria(ebben élen jártam), kapkodás.

A nap végére mindenki elfáradt. Kivéve a három versenyzőnk. Azt hajtogatták, hogy még nagyon tolnák ezerrel, meg hogy most kezdték belejönni!!!

Egy gyors éjszakát, egy gyors második nap követett. A maradék időben igyekezett mindenki 1000%-ot beletenni az 5 órás versenybe. Moncsit még sohasem láttam ilyen tempót tolni, bevallom nagyon büszke voltam rá, hogy önmagát túlnőve hajtott, mint egy gép. Zsombor és Dénes sem okozott csalódást, lehetőség szerint mindenki nagyot robbant a végére.

A végső sípszó után, gyors takarítást követően, egy fáradt de felcsigázott banda sétálgatott, beszélgetett bandázott a környéken. A zsűri – gyors munkával – hamarosan befejezte a pontozást és megkezdődött a pontok végleges összeadása.

Az eredményhirdetésre prominens támogatóink is megérkeztek, hogy átadják a gratulációkat, érmeket a versenyzőknek. Ki merem jelenteni, hogy eddig ez volt a legnehezebb Junior Skills verseny!

A helyezettek felsorolása mindig idegörlő.

Végh Mónika 8.helyezett, Hajdú Zsombor 6.helyezett lett.

Siba Dénes megvédve tavalyi aranyérmét, idén is sikeresen zárta a döntőt, maga mögé utasítva mindenkit.

A verseny  szoros volt, annyira minimális különbséggel, hogy mindenki megérdemelt volna valamilyen érmet !!!!

Minden versenyzőre nagyon büszkék lehetünk! Csak így tovább!!

Azt üzenjük minden Tanulónak: CsatlaKoz(z)ma!!!! hogy fejlődj, tanulj, versenyezz!

UI: köszönjük mindenkinek, aki gondolt a versenyzőkre, akár így, akár úgy,és a rengeteg gratulációt!

Tenkjuverömàccccccs a Colának, a Milkának, a Szülőknek, Tanároknak, az Úristennek, a Bkszcnek, és a titkos összetevőknek! laughingsmilelaughing

Hajrá Versenyzők, Hajrá Kozma!!!!!!!