2022 december elején kaptuk a hírt, hogy megrendezésre kerül, a ,,Kerülj képbe-Év Felfedezettje „pályázat, a magyar Divatügynökség szervezésében.

A téma: Az ipari forradalomtól, a robotikáig.

A terv gyorsan elkészült, és kiválasztásra került, az az öt ifjú titán, akikkel mindez megvalósítható.

Márton Márk, Orosz Patrik, Siba Dénes, Molnár-Varga László, Nagy Bendegúz alkották a csapatot. Kellő ,,fenyegetés” hatására, mindenki rábólintott a munkában való részvételre. A következő év január 23.-i pályázati projekt benyújtási határidő gyorsan ideért. Mivel csak ötleteink voltak, meg lyukas zoknijaink, így arra koncentráltunk, hogy kiből lehetne kiimádkozni, az erre szükséges keretet.

Imáink meghallgatásra találtak, és egy magánszemély vállalta, az összes felmerülő költség finanszírozását. A személyes találkozás alkalmával, sikerült meggyőznünk, hogy mekkora lehetőség a srácoknak, a fejlődésre. Február 4.-én kaptuk a visszaigazolást, hogy a munka megkezdhető.

A 26 beérkezett pályamű közül, a miénket, is beválogatták a megvalósítható projektek közé.

Mivel egy komplex íróasztalt készített a csapat, így muszáj volt, mindenkinek a jelenlegi szakmai tudása szerint kiosztani a munkát. Laci volt, aki minden apró csomópontot megrajzolt CAD-ben, illetve a tetőlap munkálataiban vette ki a részét. Dénes, és Bendegúz, a rengeteg szabás-, ragasztás-, csiszolási munkában, illetve fiókkészítésben jeleskedett.

Márk és Patrik, a szerkezeti felépítési, illetve a komplex szerkezeti kialakításokat végezték. Rengeteg egyeztetés, órákról való kikérés kísérte a munkát, amit ezúton is köszönünk az érintett Pedagógusoknak, Oktatóknak.

Rengeteg külső segítséget kaptunk, mint például a Plastdur, a Kálmán Kft részéről kiegészítő anyagok tekintetében. A Tiffany üveg munkálatait, Kézdi Piroskának köszönhetjük, amely nagyban hozzájárult az asztal megjelenéséhez. Az elektronikát Troll Richárd végezte, hatalmas esti stand-up-ok mellett. A csapat szakmai fejlődése tisztán nyomon követhető volt. Önállósodtak, csapatban dolgoztak. Persze voltak súrlódások, de ezeket gyorsan jegeltük. A sokszor 12-13 órás munkanapok, gyorsan hetekké váltak. Mire eljött a kiállítási idő, a bútort sikeresen elkészítettük.

Az április 5.-e hamar eljött.

Reggel, egy külső cég segítségével, eljutott a bútor, a Lóvasút Kulturális és Rendezvényközpontba.

Csodálatos, ám elég apró környezetben kellett a prezentációkat bemutatni. Az íróasztalt, a jelenlévők csodálattal fogadták, rengeteg fotó, videóanyag készült.

 

A pódiumon bemutatott szöveges-képi prezentáció kiválóan sikerült. Kiderült a nagy izgalmak közepette,  hogy  nevet váltott két kolléga….vagy csak az izgalmak miatt mondtak teljesen más nevet??.

A zsűri a munkánkat 2.helyre sorolta, a Design kategóriában.

A ceremónia után, mindenki megnyugodott, a jelen lévő szülők, akik meghívást kaptak, nagyon büszkék voltak a csemetéik eredményére.

Lehettek is, hiszen megdolgoztak a sikerért .

Az elmúlt hét nagyon fárasztó volt mindenki számára, bár sikerekben gazdagon telt. Hétfőn döntőbe jutottunk a Skills Junior válogató versenyen, Kedden a Word Skills Lyon válogató versenyen jutottunk döntőbe, szerdán pedig az Év Felfedezettje pályázaton álltunk. Reméljük lesz még hasonló sikersorozat, az elkövetkezendő időszakban.

Mindenkinek köszönjük, a türelmet, kitartást, alázatot!