A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2008. óta rendezi meg a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (SZKTV), kibővítve az Országos Szakmai Tanulmányi Versennyel (OSZTV), melyek országos döntőjére minden évben egy nagyszabású rendezvény a Szakma Sztár Fesztivál keretében kerül sor Budapesten, a Hungexpo Vásárközpontban.

A versenyek célkitűzése a gyakorlatigényes, „fizikai” szakmák társadalmi presztízsének és vonzerejének növelése a szakmatanulás népszerűsítése révén, „A jó szakma felér egy diplomával” szlogen jegyében.

Az elődöntők lebonyolítását − a hagyományoknak megfelelően − a területi kamarák végzik. Az elődöntöket előválogatók követik. Az országos döntők legjobbjainak látványos versenyét, a szórakoztató műsorokkal is színesített, Szakma Sztár Fesztiválon minden érdeklődő ingyenes részvétel mellett tekintheti meg.

Az elmúlt évek hagyományainak megfelelően, idén is volt Kozmás tanuló a dobogós helyezettek közt. Ezúttal Görcz Dániel 13.A osztályos, faipari technikus diákunk bronzérmének örülhettünk.

Gratulálunk a szép eredményhez Daninak és felkészítő tanárának Porcza Norbertnek!