Az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny, melyet 2013 óta Szakma Sztár Fesztiválként emlegetnek, az év egyik legfontosabb versenye, melyen iskolánk hagyományosan szép eredményeket ér el.         

 

A versenyt a technikus évfolyamon tanuló diákok számára rendezik. Az iskolai válogatót követően a tanulók egy írásbeli fordulón vesznek részt, ami a technikus minősítő vizsga anyagát tartalmazza. Csak a legjobb 4-5 diák vehet részt az országos döntőn, ahol már gyakorlati feladatot kell megoldani a bírák és a népes közönség előtt.

Az idei döntőt április 23-25. között rendezték meg Budapesten, a Hungexpo területén a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében.

A verseny jelmondata, és kiemelt üzenete:

 

„A jó szakma felér egy diplomával!”

A verseny döntőjén a Kozmás színeket Bihari Benjámin tizenharmadik évfolyamos tanuló képviselte, aki tehetségével, szorgalmával példát mutat iskolatársainak, és aki az elért dobogós helyezéssel megkoronázta az iskolánkban eltöltött tanulóéveit.

 

Mint minden évben, a legjobbak idén is a Parlamentben vehették át az elismerést a kormány képviselőjétől.

Gratulálunk a nagyszerű eredményhez, és köszönjük a munkát a felkészítő tanároknak, akik öt éven át tanították és inspirálták Benjámint.