A korábban meghirdetettel ellentétben, a 2022-23. tanévre nem tudunk jelentkezéseket fogadni az okleveles technikus képzésre.

Megértésüket köszönjük. 

Faipari technikus felnőttoktatás

A Soproni Egyetem Faipari Mérnöki és Kreatívipari Karával együttműködve, idén először hirdetjük meg okleveles technikumi képzésünket.

Célunk, hogy a felsőfokú továbbtanulást tervező fiatalok számára magasabb szintű, az egyetemi tanulmányokba is beszámítható képzést biztosítsunk.

Kinek ajánljuk az okleveles technikus képzést?

Azoknak a fiataloknak, akik matematikából, fizikából eredményesen tanulnak, vállalják az emelt szintű tananyag elsajátításával járó többlet feladatot, hosszú távú terveik között pedig szerepel az egyetemi továbbtanulás, akár a faipari, akár más műszaki, mérnöki szakon.

Hogyan segíti az okleveles technikus képzés elvégzése az egyetemi tanulmányokat?

A képzés során a tanulók emelt szinten tanulják a műszaki továbbtanulást elősegítő matematika, fizika és szakmai tantárgyakat.

A képzés elvégzését követően a tanulók tanulmányi eredményük függvényében felvételre kerülnek az együttműködésben részes felsőoktatási intézménybe.

Az előre meghatározott kreditpontok elismerésével a felsőfokú tanulmányok időtartama lerövidülhet, illetve kevesebb tantárgyra csökkenhet.

Mi történik, ha a diák mégsem tanul tovább?

Az elvégzett munka akkor sem vész kárba.  A képzést elvégzettek oklevelében a magasabb szintű szakmai ismeretekre utaló „okleveles technikus” megjelölés szerepel majd.

További információkat nyújtunk személyesen nyílt napjainkon, illetve olvashat honlapunkon a „Képzéseink” menüpont alatt