A járványügyi korlátozások következtében a március 10-i pályaalkalmassági vizsgát és szóbeli felvételit online formában rendezzük meg. Az online felvételin részt vevő diákok nem szenvednek hátrányt a hagyományos felvételin részt vett tanulókkal szemben.

 Március 10-i felvételi időpontok 

Technikai feltételek

Az online felvételi és pályaalkalmassági vizsga a Google Classroom Meet felületen lesz megtartva. A bejelentkezéshez szükséges linket a jelentkező e-mailben fogja megkapni a vizsgát megelőző órában. A meet használatához gmail címre van szükség. Amennyiben nem használja a gmail levelező rendszert, akkor erre az alkalomra kell generálnia egy ilyen címet.

Ha a vizsgázó asztali gépről, vagy laptopról jelentkezik be, akkor a vizsga napján kapott linket a böngészőbe beírva egyszerűen be tud lépni a vizsgára.

Ha tabletről vagy telefonról tervezi lebonyolítani a vizsgát, akkor kérjük, előre  telepítse le az eszközre a Google Classroom és Meet alkalmazást. A telepítéshez segítséget nyújt az alábbi videó.

https://www.youtube.com/watch?v=BBGnO0sOsjg&ab_channel=G%C3%A1borEndre

Pályaalkalmassági vizsga

(Csak a dekoratőr szakra jelentkezők részére.)

A vizsga ellenőrizhetőségének érdekében kérjük készítsen elő egy  egy kamerával rendelkező eszközt, amelyen keresztül a vizsgázó a feladat megoldása alatt látható marad.

A vizsga tervezett időtartama 100 perc, melybe az előzetes magyarázat és a mentésre, fotózásra szánt idő is beletartozik.

 

A pályaalkalmassági vizsgára a következő tárgyakat, felszereléseket kérjük előkészíteni:

  • grafit ceruza, radír, A3 és A4 méretű rajzlap
  • színes ceruza
  • 6 db doboz, melyek között lehet cipősdoboz, háztartási eszközök nagyobb dobozai (mikró, kávéfőző…stb) és kisebb dobozok is (pl. telefon, parfüm…stb.), egy váza, egy kiskanál, egy üvegpohár, egy egyszínű textília (sál, kendő, egyszínű póló…stb)
  • olvasólámpa (vagy ezzel egyenértékű fényforrás)

A pályaalkalmassági vizsga menete:

  • a vizsgázók belépnek az emailben kapott linken keresztül a Google Classroom felületre
  • vizsga elején a művészeti vizsga vezetője ismerteti, hogy milyen beállítást kell készíteniük a felsorolt tárgyakból, és további instrukciókat ad a feladattal kapcsolatosan
  • a vizsgázók  megkapják a második feladatot is melyet a tanulmányrajz után kell elkészíteniük
  • az elkészített rajzokat a vizsga után, 10 percen belül, el kell küldeniük a megadott email címre. A rajzot lehetőleg megfelelő fényviszonyok mellett (árnyék ne vetüljön rá) – a kamerát a rajzzal párhuzamosan tartva, hogy a rajz ne torzuljon – értékelhető minőségben fotózzák be.
  • kérjük készítsenek fotót a beállított tárgyakról is

Szóbeli elbeszélgetés

(Faipari technikus és dekoratőr szakra jelentkezők számára)

A Google Classroom Meet felületre a bejelentkezési linket a vizsgázó e-mailben fogja megkapni a vizsga napján 12 óráig.

 Az orvosi vizsgálatok későbbi időpontokban lesznek megszervezve.

 

Jó felkészülést, sikeres vizsgát kívánunk!