„A pénzügyi ismeretek és képességek olyan szintje, amelynek segítségével az egyének képesek a tudatos és körültekintő döntéseikhez szükséges alapvető pénzügyi információkat azonosítani, majd azok megszerzése után azokat értelmezni, és ez alapján döntést hozni, felmérve döntésük lehetséges jövőbeni pénzügyi, illetve egyéb következményeit.” 

MNB, 2008 – A pénzügyi kultúra definíciója

Európa szerte, közel 30 országban egy időben zajlik a „European Money Week” kezdeményezés. A program célja, hogy már fiatal kortól segítse a pénzügyek iránt érdeklődő diákokat ismereteik bővítésében, és felhívja a figyelmüket a mindennapi pénzügyi tudatosságra.

Iskolánk kiemelt figyelmet fordít a pénzügyi kultúra fejlesztésére, ezért idén már második alkalommal csatlakoztunk a Pénz7 programsorozathoz.

A tematikus hét során igyekszünk előtérbe helyezni a pénzügyi ismeretek gyarapítását. Játékos feladatokkal, projekt órákkal fejlesztjük tanulóink pénzügyi jártasságát, ezzel is segítve őket, a banki ügyintézés, kamatszámítás, költségvetés tervezés, pénzváltás és más pénzzel kapcsolatos feladatok rutinjának kialakításában.