2019 szeptember 26-án zajlott a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara partnerségével az Interreg Central Europe Social(i) Makers által megrendezett

Piactér Hackathon 2019. országos bajnokság.

Mi az a Hackathon? Egyes források szerint „kockafejek, álmodozók és szent őrültek” versenye, mások kreatív ötletgyárként, vagy start-up bemutatóként utalnak rá.

A BKIK támogatásával megvalósult versenyre iskolánk is küldött öt, ötletgyártásban verhetetlen, kreatív hölgyet, vagyis az Újrahasznosít – OK csapatot.

Feladatuk egy olyan vállalat létrehozása és bemutatása volt, melynek tevékenysége által jobbá, élhetőbbé tehetjük a világot.

A 11-es lányokból álló csapat felnőtt mezőnyben versenyzett, és mutatta be projektjét, egy új típusú PET palack visszaváltó gép tervét, mely adott mennyiségű PET palack beszolgáltatása ellenében öko-ajándékot ad a felhasználónak.

Lányaink projekt bemutatója osztatlan sikert aratott és meggyőzte a zsűrit. A Kozmások, a többi résztvevő csapatot, köztük egyetemistákat és profi dizájnereket maguk mögé utasítva, megnyerték a versenyt. Az ifjú hölgyek a bajnoki cím mellett értékes tárgynyereményekkel is gazdagodtak.

 

A bajnokcsapat tagjai voltak:

Hegedűs Virág, Koleszár Szófia, Nagy Réka Hanna, Tőzsér Eszter és Zsíros Zsófia.

Gratulálunk!