2019.04.12-én került megrendezésre iskolánkban, az immár hagyományosnak nevezhető, Szakmák Éjszakája program.

Idén két másik iskola, a BKSzC Kaesz Gyula Faipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája és a Budapesti Komplex SZC Mándy Iván Szakközépiskolája és Szakiskolája is nálunk állított ki, így a szokottnál is színesebb programra számíthatott, aki ezen az estén meglátogatott minket.

 

Hogy meghívott vendégeinket, partnereinket és a program látogatóit méltóképpen fogadhassuk, átrendeztük és feldíszítettük az aulát, ami délutánra látványos kiállítótérré változott.

A műhelyből kölcsönzött gyalupadokon saját szakoktatóink fafaragás és intarzia bemutatót szerveztek, külsős vendégeinknek köszönhetően pedig a faipari szakma sokoldalúságát is megmutathattuk.

 

A Magyar Faesztergályos Egyesület képviseletében Köpf Jenő tartott bemutatót. Az Egyesület által kiállított esztergált dísztárgyak vonzották a legtöbb bámészkodót az este.

A Gordius Lignum Kft -től Lőrinczi Zsolt bio felületkezelő és fajavító anyagokat, a Vodicska Kft-től érkezett Vodicska Miklós és Varga Csaba vizes bázisú felületkezelő és ragasztóanyagokat mutatott be.

A Kaesz Gyula Szakgimnázium és Szakközépiskola tanműhelyéből erre az estére kitelepültek hozzánk az épület és bútorasztalos szakma Skills versenyzői, akik a „World Skills Kazany” versenyen hazánkat képviselik majd.

Saját diákunk, Nagy Anna Sára, aki számítógépes grafika szakmában harcolta ki a megtisztelő helyet a hazai Skills csapatban, szintén bemutatót tartott, amelyet a kozmás diákok is szájtátva bámultak.

A Kaesz Gyula Szakgimnázium és Szakközépiskola kárpitos bemutatóval, a Mándy Iván Szakközépiskola és Szakiskola zöldségfaragással, marcipán formázással várta az érdeklődőket, és az ott tanító tanároknak köszönhetjük az este legnépszerűbb attrakcióját a 300 fős bográcsban főzött, ínycsiklandó pusztapörköltet is, melyből az est legkitartóbb résztvevői kóstolót kaphattak.

A szemerkélő eső ellenére az udvaron hagyományőrző csapatunk is bemutatót tartott az érdeklődőknek.

A programot 16 óra után Borbola Erika tagintézmény vezető asszony, az est háziasszonya nyitotta meg, őt követték a rangos vendégek megnyitói.

Bánátfy Andrea, a Budapesti Szakképzési Centrum főigazgatói jogkörben eljáró főigazgató helyettese, a szakmai képzés fontosságát méltatta.

Kálmán István, a BKIK Kézműves ipari Tagozatának Fa és Építőipari osztályának elnöke, saját kozmás múltjáról beszélt és családja történetének is szentelt néhány gondolatot.

Halasi Rita Mária, design szakértő és vezető kurátor, a z generációhoz intézte szavait, és egyben hivatalosan is megnyitotta az iskolánk könyvtárában azóta is látogatható Dowload Design kiállítást.

A megnyitó beszédek sorát Árkossy Tamás az OAFSZ elnöke zárta.

Vendégünk volt még Német Edit az Újpesti Önkormányzat Oktatási Bizottságának elnöke is.

Mivel éppen ezen a napon került sor az ÁSZÉV döntőjének eredményhirdetésére, alig néhány órával a megnyitó előtt értesültünk arról, hogy diákjaink az első két helyet, és további értékes helyezéseket értek el. A megnyitón így együtt örülhettünk velük, és a két dobogós, Baukó Gábor és Zalányi Bence Ferenc is megkaphatta a kiérdemelt reflektorfényt és társaik elismerő tapsviharát.

A program estig tartott. Reméljük minden látogatónk jól érezte magát, és visszatér hozzánk következő rendezvényeink valamelyikén.