Diákok, oktatók és meghívott vendégek körében megnyitottuk végzős dekoratőr és faipari technikus tanulóink vizsgamunka kiállítását.

A megnyitó beszédben többek között elhangzott, hogy a mesterremek készítés középkori hagyománya azért fontos, mert az elkészült terméken keresztül mérték régen – és ma is – a jelöltek szakmai jártasságát, készségeit.

 

Iskolánk jogelődje 1883 őszén kezdte meg működését, így ez a rendezvény az 140 éves évforduló nyitóeseménye is egyben.

Régi hagyomány, hogy egy olyan díszvendég is kiállít a frissen végzett szakemberek között, aki valaha kozmás diák volt és kötődik az iskola szellemiségéhez. Idén Czeglédi Kovács István lakberendező – belsőépítész a díszvendégünk, aki kerek 50 éve végzett iskolánk jogelődjében.

A vendégeket köszöntötte az iskola igazgatóján és a díszvendégen kívül Elek Csaba, a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum főigazgatója, majd a kiállítást Hudacsek Lászlóné, az Innovatív Képzéstámogató Központ szakmai igazgatója nyitotta meg.

A kiállított vizsgaremekeket 05.25-től 06.23-ig lehet megtekinteni az iskola aulájában, hétköznap 10-17 óra között. Várjuk az érdeklődő látogatókat!

(Diákcsoportoknak vezetést is biztosítunk, de ebben az esetben kérem jelezzék igényüket a kozmafa@kozmafa.hu e-mail címen!)