A faiparban van fantázia - szakmai nap
Idén első alkalommal, hagyományteremtő céllal került sor a Budapesti Komplex SzC Kozma Lajos Faipari Szakgimnáziuma, és a Budapesti Műhely Alapítvány közös szakmai napjára. A program a vártnál is nagyobb érdeklődés mellett, sikeresen zajlott le. Az eseményt Borbola Erika tagintézmény vezető nyitotta meg, a jelenlévő végzős diákok, öregdiákok, valamint a faipar és a design jeles képviselői előtt.
Kiállító partnereink voltak többek között a Bányai Bútorok, az Ertl Faipari Kft, a Homm Sofa Kft, a KIKA Lakberendezési Kft, a KM Par-Ker Kft, a Knaus Tabbert Kft, a Lignomat Kft, a Lap-Lemez Kereskedelmi Kft, a Megaholz Kft, a Royalpack Csomagoló Kft, a Szána Bútor Kft, a Szigedi Bútorház, a Tor-Ter e-Design Kft és a Soproni Egyetem is. Az állásbörze a cégek prezentációival kezdődött, ezt követték a személyes beszélgetések a cégek képviselői és az érdeklődő fiatalok között.
A faiparban van fantázia - szakmai nap
A program három helyszínen szakmai előadásokkal folytatódott. Felújított kézi műhelyünkben Sárvári József a Sárvári Kft képviselője tartott előadást és bemutatót a „Modern kéziszerszámok és használatuk” címmel. Sok érdeklődőt vonzott Kálmán Attila (Kálmán Kft) előadása is melynek témája „A természetes felületkezelő anyagok előretörése a faiparban” volt, illetve György László prezentációja is: „A negyedik ipari forradalom vívmányai a faiparban”.
A szakmai programok befejeztével benépesült a Nosztalgia Kávéház és megkezdődött a sokkal kötetlenebb öregdiák találkozó, amely az estébe nyúlóan folytatódott. Az eseményt meglátogatta Valló Péter a Budapesti Komplex Sz C főigazgatója és Bánátfy Andrea főigazgató-helyettes is. A rendezvény védnökei voltak a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara valamint a Bútorszövetség.
A faiparban van fantázia - szakmai nap
A siker megerősített minket abban, hogy a szakmai napot jövőre, már a tapasztalatok birtokában, de hasonló lelkesedéssel szervezzük meg.