A CONSTRUMA részeként, évek óta megrendezésre kerülő  OTTHON Design kiállításon a Bútorszövetség ebben az évben is számos nívós programmal várta a látogatókat.

A rendezvény idei jelmondata a „Zöldülő faipar” volt.

Az országos kreatív faipari találkozó célja az ágazatban rejlő szépségek és lehetőségek bemutatása volt.

Az érdeklődők (különösen a pályaválasztók), első kézből kaphattak információt arról, hogy a faiparban van fantázia és számos specializációs lehetőséggel, valamint különböző tudásigényű és képességre épülő szakmával várja a jövő munkavállalóit.

A program legnépszerűbb eleme a Wood Like workshop volt, melyet iskolánk tanulói és tanárai üzemeltettek a kiállítás öt napja alatt.

A Wood Like egy jól felszerelt faipari műhely, ahol néhány órára mindannyian mesteremberré válhatunk.  Olyan DIY (Do It Yourself) workshopok sorozata, amelyeken laikusok és az asztalos szakmával közelebbről is megismerkedni vágyók alkothatnak közösen. Személyes élményeket szerezhetnek a fa megmunkálásával kapcsolatban, jártasságra tehetnek szert a faipari gépek és eszközök használatában, valamint elsajátíthatják az asztalosság műfogásait. Egyszóval megtapasztalhatják, hogy a fa milyen csodálatos anyag, ha értő kezek alakítják!
​Idén, a zöld szemlélet jegyében fenntartható források felhasználásával készültek a műtárgyak: fa kulcstartó ágfából, puzzle maradék rétegelt lemezből és képkeret hársfahulladékból.

Tekintse meg a kiállításon készült képeket:  GALÉRIA