Gálpál Viktor felkészítő tanár élménybeszámolója

Eljött a várva várt nap. Hétfő 8:00. Már a Hungexpo csarnokában várakozunk, hogy eljöjjön a pillanat. Mindenki megérkezik.  A versenyzők iszonyatosan izgulnak. Dénes, és Zsombor, már ki tudja hányadik Milka csokit tömi magába …  Ezt csak így lehet kibírni smileembarassedlaughing

Végre valahára a Skills Juniort vezető Mesterek, elmondják a köszöntőt, és láss csodát, bemutatják a feladatot, illetve az elkészült mintadarabot.

Bár több helyen volt eltérés a rajz, és a bemutató darab közt, mindenki megvizsgálhatta ,,fésztufész”,hogy mit vár a tisztelt Szakértői csapat.

A zseniálisan berendezett területen, mindenki remekül elfért. Kis idő múlva már a megnyitó ünnepségen találtuk magunkat, ahol esküvel tanúsították  a versenyzők, hogy becsületesen fognak helyt állni az eseményen. Mire visszaértünk a versenyterületre, senkinek sem fért a zabszem a …. sehová ?.

A szokásos idegösszeroppantós sípszó után, a versenyzők nekiállhattak a versenyfeladatnak. Dénes a nap végére kb 1 órás előnyre tett szert, olyan tempót tolt. Zsombor egy kicsit csokikómásan döcögte végig a napot, de nem panaszkodhattunk egyik versenyző munkamoráljára sem. A nap végére elfáradtan mentek a srácok a szállásra.

Következő napon újult erővel kezdett neki mindenki a munkának.(és a Milkának)

A szünetekben rendszerint  megbeszéltük, hogy ki mire figyeljen. Hál isten mindkét Tanulónk kiválóan haladt. Eljött a várva várt fülsüketítő sípszó, amely a verseny végét jelentette. A folyamatos pontozásos értékelés mellett, a Szakértőkre várt még egy végső roham, a méretekkel, illesztésekkel.

Mire végeztünk, mindenki szeme jojózott az odafigyelés, koncentráció miatt.

Elérkezett az utolsó, az eredményhirdetés napja. A záróceremónia kissé hosszúra sikeredett, de hát ez egy ilyen ,,szakkör”.

Mire visszatértünk a Skills Junior verseny helyszínére, mindenki izgatott lett, mert tudtuk, hogy az egész éves gyakorlás, felkészülés most fog eredménnyé változni.

Szinte hallottam a versenyzők szívverését az izgalom miatt.(ja nem….a sajátom volt…)

Hajdú Zsombor, az előkelő 4. helyet foglalta el.

Siba Dénes 3 tized ponttal nyert, aranyérmet szerzett. A Zsűri szerint az első hely megosztott első hely, mert csak 3 tizeddel nyert Dénes.

Mi így is rettentően büszkék vagyunk rá. Nálunk Ő a NR.1!!!!!

Igyekszünk legközelebb még jobban felkészülni, hogy még jobb formában, még jobb eredményekkel zárhassuk a versenyt. Gratulálunk Minden kedves Versenyzőnek, Felkészítő Mesternek, Szervezőnek, Segítőnek, illetve köszönjük a fantasztikus ajándékokat, nyereményeket, élményeket, amelyeket a verseny folyamán kaptunk .

Jövőre találkozunk ugyanitt!

Hajrá Skills Junior, hajrá Kozmások!

A verseny előzményeiről itt olvashat:     skills junior válogató