November elején, iskolánk három, 10.c osztályos, dekoratőr tanulója lehetőséget kapott arra, hogy tehetségét a Wordskills oroszországi csapatának kezdeményezésére létrejött számítógépes grafika tréningen tegye próbára. Mivel a kurzus nyelve angol volt, így olyan tanulókat választottunk akik a számítógépes tervezésben való jártasságuk mellett megfelelő nyelvtudással is rendelkeznek.

A három nap alatt érdekes és hasznos feladatokat kaptak, amiket eredményesen el is végeztek.

Résztvevő diákok:
Eperjessy Zita
Görgényi Sarolta
Pusztai Fruzsina

Segítő tanárok:
Kertész-Csontos Zsuzsanna
Zsankó László

A program egyik résztvevője, Pusztay Fruzsi, így számolt be a három nap tapasztalatairól:

Az élső nap néhány technikai gonddal indult. Miután megoldottuk, megnéztünk néhány példát logókra, utána átbeszéltük a feladatot. Egy „game club” logókészítés volt a feladat

egy mintával együtt az Illustrator-ban.

Második nap a Photoshop-ban dolgoztunk. Egy rövid animációt és GIFet kellett elkészítenünk az előző nap készült logó használatával.

Harmadik nap a két feladatot összevontuk. Ki kellett választani egy épületet/látványosságot amihez illő logót, mintát és animációt csináltunk.

 

Összességében sok új dolgot tanultunk. Rengeteget tudtunk segíteni egymásnak és a hangulat is nagyon jó volt. Szerintem ez az élmény sokszor hasznunkra lesz majd a jövőben.