A Kozma Lajos Faipari Szakközépiskola 2015. augusztus 10-től 17-ig diákok és tanárok által működtetett kreatív műhellyel vesz részt a Sziget-fesztivál programjában.

Ezalatt az idő alatt bemutatjuk az iskola profiljához tartozó két szakma – faipari technikus, dekoratőr-lakberendező – alapvető fogásait, amit az érdeklődők ki is próbálhatnak minden nap 10 és 16 óra között a Kozma-műhelyben.

A projekt egy széleskörű együttműködés eredményeként jön létre, ahol a helyszín a DesignTerminal területe. A DesignTerminal az elmúlt években Közép-kelet-Európa kulturális és kreatív kezdeményezéseinek központjává vált, illetve ösztönzője és támogatója ezen projektek létrejöttének.

Az épületet a Hello Wood, a neves nemzetközi építészeti díjjal kitüntetett, az építészet és a design társadalmi szerepvállalását célul kitűző stúdió idei Falu Projektje biztosítja.

A képzés során a tananyag ötvözi a lakberendező és a belsőépítész szakma szépségeit. A lakberendező képes belső terek és téregyüttesek bútorzatának, berendezési és használati tárgyainak tervezésére és ábrázolására, valamint ismeri a bútortörténeti stílusokat. A kreatív gyakorlatok során diákjaink korabeli és modern enteriőröket, maketteket készítenek, rajzi, színtani feladatokat oldanak meg.

A kreatív foglalkozásokhoz felhasznált anyagokat a Bútorszövetség és a BKIK, a személyi hátteret, szaktudást és a kreatív tartalmat a Kozma Lajos Faipari Szakközépiskola adja.