Több éves kényszerű kihagyás után, idén újra megrendezhettük hagyományos alapítványi napunkat. A „Faiparban van fantázia” szakmai nap megújult programjához új nevet is kapott. A „TalálKoz(z)ma” esemény egyben iskolánk jubileumi programsorozatának, a „Kozma 140”-nek első felvonása is volt, melyet az elkövetkező évben számos izgalmas esemény követ majd.

 

A szakmai napot iskolánk igazgatója, Huszár Márton és a Budapesti Műhely Alapítvány kurátora, Kálmán Attila nyitotta meg.

Az ünnepélyes köszöntőt követően két helyszínen folytatódtak a programok. Az épület alsó szintjén, az eseményhez berendezett aulában 11 faipari és dekoratőr cég és két egyetem tartott bemutatkozó előadást, majd állásbörzét a végzős 14-es, és az érettségi előtt álló 12-es évfolyamnak. Az egyetemek képviselői a továbbtanulás feltételeiről és lehetőségeiről beszélgettek a továbbtanulást tervezgető fiatalokkal.

A Budapesti Műhely Alapítvány nevében is köszönjük a támogatást az állásbörzén részt vevő cégeknek.

Árkossy Bútor Kft

NeonSign

Baumart

Óbudai Egyetem

Dimex Uno

Polisign

Fabunio Magyar Fa- és Bútoripari Unió

Royalpack

Hofstadter Nyílászáró Kft.

Soproni Egyetem

JafHolz Ungarn Kft.

Volánpack Zrt

KM Parker

 

A cégbemutatókkal párhuzamosan, fiatalabb diákjaink, a 9-11. évfolyam tanulói, szakmai előadásokon vehettek részt, melyeket színes, sikeres életutat bejáró, a közelmúltban végzett öregdiákok, iskolánk korábbi, ma már elsősorban szaklapokban publikáló tanára, illetve duális partnereink tartottak. A tanműhelyben faragásról, intarziáról szóló foglalkozásokon bővíthették szakmai tudásukat.

 

Köszönjük a színvonalas előadásokat a megjelenteknek:

Brányi Vivien Vállalkozás faipari és lakberendezővégzettéggel. Nyilas Andrea

Az intarzia titkai

 

Izsák Márton, Szücs Bence Faipari vállalkozás építése Pauló Tamás Szerszámtörténet, szerszámsimogató
Mosonyi Andor Továbbtanulás a Kozma után Porkoláb Vivien Esküvőszervezés
Nagy Arnold, Ladányi Dóri Faipari vállalkozás építése nehéz időkben Tóth Csaba NOWY STYL HUNGARY ZRT. személyes pálya bemutatása
Nguyen Phú Qúy Tomi Új vállalkozás indítása Vincze Aliz Soproni művészeti képzés – AMI
Nóra Beatrix MOME – Bejutni, de hogyan, bent maradni, de minek?

A szakmai programot izgalmas tombola zárta. A hasznos, szakmához kapcsolódó ajándékok mellett Kozmás ereklyéket, fődíjként pedig egy szabadnapot sorsoltunk ki.

Hagyományainknak megfelelően késő délután újra megtelt az iskola, ezúttal a jubiláló, 5-10-15 vagy akár 50 évvel ezelőtt végzett osztályok egykori tanulóival. Az öregdiák est beszámolója hamarosan elérhető itt.

Öregdiák találkozó