Az idei május 1-jei rövid hétvégében az a jó, hogy az utána következő hétfő már csütörtök – nyitotta megy Huszár Márton Igazgató Úr az idei Kozma-napot.

Az osztályok közti versengést idén programlátogatássá szelídítettük, ahol mindenki kedvére válogathatott, miközben minden aktivitásával pontokat szerezhetett az osztályának.

A sportkínálatban az osztályok közti bajnokságok döntőit játszották, volt foci, röpi és kosárlabda, az aulában Gesztes Ági tanárnővel zumbát és salsát lehetett kipróbálni, az udvaron dekázóverseny zajlott, de volt élő csocsó, kötélhúzás és erős ember bajnokságunk is. Eddig is tudtuk, de újra bebizonyosodott, hogy diákjaink jó erőben vannak és sokaknak a gömbérzéke is kiváló.

Az udvaron a bográcsok alatt vígan lobogott a tűz, az osztályok önjelölt szakácsai lelkesen főztek a többiekre, miközben láncfűrészes szoborfaragó bemutatót is meg lehetett tekinteni.

Akik inkább beltéri elfoglaltságot kerestek, az épületben elrejtett qr kódok segítségével kutathatták fel a Kozma-kincsét, társasozhattak, próbára tehették a logikájukat és a térlátásukat, vagy megpróbálhattak rájönni, hogy például melyik tanárunk Gombóc Artúr távoli rokona (akinek ugyebár a kedvence a kerek csokoládé, a szögletes csokoládé, a mogyorós csokoládé, a lyukas csokoládé…).

A 9. évfolyamos lányok igen nívós szabadulószobát rendeztek be, amire akkora volt a kereslet, hogy be sem jutott mindenki.
Az idei Kozma-nap abszolút győztese a 10.C osztály, akik igencsak kitettek magukért és még Einsteint is bevetették, hogy nyerjenek. Az ő nyereményük egy szabad nap.
Összességében azt gondolom, hogy mindenki jól érezte magát, a DÖK-ösöknek meg külön köszönjük a szervezést és a programok koordinálását.