Vizer József, a Magyar Érdemrend Tiszti keresztjével kitüntetett újpesti műbútorasztalos mester, restaurátor, aki idén ünnepelte 78. születésnapját, s 1955-1959 között az iskola tanulója volt. Édesapjának, id. Vizer József asztalosmester születésének 100. évfordulójára, tiszteletteljes megemlékezésül megalapította az újpesti faipar szakmai fejlődését elősegítendő díjat.

A szakmai elismerés az „id. Vizer József asztalosmester emlékére díj” nevet viseli. Abban az esetben, ha az adott tanévben az iskola bármely diákja a Kazinczy Szépkiejtési Versenyen Kazinczy-érmet kap, az „id. Vizer József asztalosmester emlékére” díjat megosztva adják ki az arra legérdemesebb vizsgaremeket készítő végzős diákkal együtt.

Az „id. Vizer József asztalosmester emlékére” díjat első alkalommal 2009-ben adták át a Kozma Lajos Faipari Szakközépiskola falai között. Néhány év szünetet követően a Budapesti Komplex SZC égisze alatt a díj újjáéledt, s tovább emeli a tehetséges asztalosok, faipari szakemberek hírét.

A 2015-2016-os tanév és az ezt követő négy tanév végén összesen öt alkalommal az iskola legérdemesebb tanulója pénzjutalmat, illetve tárgyi ajándékot kapott.

A díj átadása minden tanév végén nagy nyilvánosság előtt történik. Erre idén most június 27-én kerül sor.

A kitüntettek köre bővült, mivel 3 iskola tanulója részesül a díjban:

  • Sziráki Dávid a Váci SzC Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája tanulója
  • Erős Tamás a BKSzC Kaesz Gyula Faipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája
  • Böröcz Barnabás a BKSzC Kozma Lajos Faipari Szakgimnáziuma

 

A díjazottaknak gratulálunk és további szakmai sikereket kívánunk!