Tisztelt Partnerünk!

A szakképzésről szóló 2019. évi LXXX. törvény (Szkt.) rendelkezése értelmében 2022 augusztus 31. után csak olyan gazdálkodó szervezet szerepelhet a gazdasági kamara (Szkt. szerinti) duális képzőhelyek nyilvántartásába, amely az új jogszabályi feltételeknek megfelel. A jogszabályok betartása érdekében mindenképp a korábbi képzőhelynek is szükséges egy úgynevezett nyilvántartásba vételi eljáráson részt vennie.

Tehát 2022 augusztusától a korábban alkalmazott és viszonylag kötetlen együttműködési megállapodást nem köthetünk a továbbiakban.

A bejegyzés csatolmányai tartalmazzák azokat a kamarai dokumentumokat és tájékoztatókat, melyek segítik a regisztrációs eljárást. A kamara nyilvántartásából azt látjuk, hogy nagyon kevés vállalkozás élt a regisztráció lehetőségével.

A technikumi kerettanterv sajátosságai miatt mi évközben nem, de 2023. júniusától már szeretnénk a tanulóinkat duális partnernél foglalkoztatni szakképzési munkaszerződés keretében.

Mi az iskola részéről mindenben segítjük a regisztrációt, melynek egy pontján az iskola nyilatkozni fog arról, hogy szándékunkban áll tanulót kihelyezni. Ezt a nyilatkozatot természetesen örömmel megtesszük.

A kamarai regisztráció átfutási ideje most még 4-5 hét, de ez a későbbiekben ez a várhatóan felfutó érdeklődés miatt több hónapra is nőhet.

További felvilágosítást ad Huszár Márton intézményvezető. huszar.marton@kozmafa.hu